Douděrová vybojovala skvělé páté místo

Hned v prvním individuálním závodu cyklokrosového šampionátu v Táboře české barvy uspěly. V závodu juniorek vybojovala skvělé páté místo sedmnáctiletá Kateřina Douděrová, do elitní desítky se dostala ještě devátá Amálie Gottwaldová. Ve vyrovnaném souboji tří nejlepších závodnic sezony vybojovala zlato francouzská krosařka Célia Geryová, která tak vylepšila své loňské třetí místo, navíc v pátek již získala zlato jako členka francouzské štafety.

Hned po startu se na čele seřadilo trio největších favoritek: Slovenka Viktoria Chladoňová, Cat Fergusonová z Británie a Geryová, jediné tři vítězky závodů letošního seriálu Světového poháru, a tak to vydrželo až do konce. Hodně vepředu se usadily i naše naděje Amálie Gottwaldová, Douděrová a Daniela Hezinová.

V cíli prvního kola již trio mělo desetivteřinový náskok na Douděrovou, před kterou se rychle dostala Nizozemka Langenbargová. Trio spolu vydrželo prakticky až do závěrečných stovek metrů a až poté v technické pasáži získala malý náskok evropská šampionka Geryová, která uhájila až do cíle, v souboji o druhé místo uspěla Fergusonová a pro cenný kov pro Slovensko po šestnácti letech dojela zcela jasně Chladoňová. Douděrová při čtvrtém MS této kategorie vybojovala nejlepší český výsledek, o tři místa vylepšila umístění z loňska Vandy Dlaskové.

Výsledky:

1. Geryová (Fr.) 37:01,

2. Fergusonová (Brit.) +5,

3. Chladoňová (SR) +14,

4. Langenbardová (Niz.) +1:04,

5. Douděrová (ČR) +1:12,

6. Lopezová (USA) +1:54,

9. Gottwaldová +2:06,

19. Hezinová +3:25,

20. Viková +3:31,

42. Panušová +5:59,

43. Sedláčková +6:00,

45. Hrdinová (všechny ČR) +6:00.