Hejtman Martin Kuba má speciální dres. Poslal mu ho prezident UCI Lappartient

Mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře navštívilo 39 851 diváků! Prezident UCI David Lappartient poslal hejtmanovi Jihočeského kraje Martinu Kubovi speciální dres. Podívejte se na video. 

Pořadatelé mistrovství světa v cyklokrosu 2024 dorazili do kanceláře hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby s unikátním pozdravem od prezidenta UCI. Předali mu dres pro mistra světa. Celkem přišlo 39 851 diváků.

Speciální dres přivezl do Č. Budějovic první muž českého cyklokrosu Petr Balogh. "Dres věnoval hejtmanovi prezident UCI David Lappartient," upřesnil Balogh, který byl ve sportovním areálu Komora prezidentem organizačního výboru.

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba si práce organizátorů váží: "Mistrovství světa se povedlo, byl jsem se v Táboře podívat na finální den, návštěvnost byla obrovská. Celý tým kolem táborské cyklistiky udělal obrovský kus práce. Pro nás je to nejen zajímavá sportovní akce, ale i společenská, která do Jihočeského kraje přivedla spoustu návštěvníků."

Petr Balogh z vlastní zkušenosti může posoudit, jak je složité spojit organizační úspěch se sportovním. "Máme dvě medaile, Michael Boroš podal skvělý výkon, dojel sedmý, to je ve světové konkurenci úžasný výsledek. Zapomenout bych nechtěl ani na pátou pozici Douděrové. Celkem přišlo 39 851 diváků. To je výborné číslo."

Text převzat z českobudějovického deníku, Autor: Kamil Jáša