Sedmnáct Čechů pojede SP v Troyes

Pro české cyklokrosaře zcela nová trať a přesto se jich hned sedmnáct postaví v neděli 19. listopadu na start. Ve francouzském Troyes, metropoli kraje Champagne se pojede čtvrtý podnik seriálu Světového poháru.

Po třech dílech pouze pro elitní kategorie, se tentokrát představí i mladí závodníci, pojedou i juniorky, junioři, muži U23 a pochopitelně i ženy U23, ty ovšem ve společné kategorii s elitními ženami.

Česká výprava v čele s reprezentačním trenérem Petrem Kloučkem vyrazí do Francie v pátek 17. listopadu. „Jedeme do neznáma. Trať neznám, nikdo na ní nejel. Mám jen plánek z čehož je patrné, že jde o parkový okruh. Ale ani z toho nejde vyčíst výškový profil," řekl Petr Klouček.

Po evropském šampionátu jde o druhý závod v sezoně, kde své síly s nejlepšími budou moci změřit síly mladí čeští závodníci a závodnice. „Opět od toho čekám, že junioři a juniorky by měli být v první desítce a rád bych aby se někdo pohyboval kolem pátého místa. Mají na to všechny čtyři juniorky a obdobně to vidím i v juniorech," pokračoval Klouček.

A pochopitelně opět nejvíce věří Kristýně Zemanové. „V Dendermonde jela hodně dobře i když si myslím, že tamní trať jí tak zcela nevyhovovala. Doufám, že podobný výkon zopakuje i nyní," dodal.

 

Česká nominace:

Junioři: Patrik Lienert, Kyštof Bažant, Pavel Šumpík, Matěj Havel

Muži 23: Matyáš Fiala, Václav Ježek, Maximilián Kerl, Matěj Stránský, Pavel Jindřich

Juniorky: Amálie Gottwaldová, Kateřina Douděrová, Daniela Hezinová, Hanka Viková

Ženy: Kristýna Zemanová, Kateřina Hladíková, Bára Jeřábková

Muži: Michael Boroš

Program SP v Troyes:

  9:30 - junioři

10:30 - juniorky

12:00 - muži U23

13:40 - ženy Elite

15:10 - muži Elite

Text Jaroslav Cícha