SILNIČNÍM ŠAMPIONEM MATHIAS VACEK, VANÍČEK BERE BRONZ

Po třetím místu v časovce vybojoval první titul mistra republiky v elitní kategorii v silničním závodu Mathias Vacek ze stáje Trek-Segafredo. Ve slovenských Tlmačích zdolal ve spurtu Pavla Bittnera (DSM) a na třetím místě skončil Šimon Vaníček (ČEZ Cyklo Team Tábor). Již před týdnem získal rovněž bronz v Bánovcích nad Bebravou Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo team Tábor) mezi jezdci kategorie U23.


"V prvním kole jsem měl pád, jsem dost sedřený a zkazilo mi to náladu. Ale nakonec to dopadlo skvěle a mám bronz. V posledním kilometru jsem jel za Vackem, protože jsem věděl, že spurt je do mírného stoupání. Vzal za to hodně, snažil jsem se za ním uviset, ale trochu mi ujel. Přesto jsem do spurtu měl dost sil a vyšlo to výborně a jsem za tu medaili hrozně rád," řekl Šimon Vaníček, který ač především krosař, v letošní sezoně silničáře zle prohání a po čtyřech závodu ŠKODA Cupu je na pátém místě.

Závod na rovinatém okruhu příliš šancí na únik nedal. Sice se několik jezdců o něj pokusilo, ale dva týmy Elkov Kasper a ATT Investmnens si vše pohlídaly a tak došlo k hromadnému spurtu v němž klasické sprintery zaskočil časným zrychlením Vacek. „Je to skvělý pocit a mám velkou radost, že ten mistrovský dres ukážu na velkých závodech,“ řekl 21letý nový šampion.

Bronzová radost Šimona Vaníčka - odkaz

Výsledky:

Mistrovství ČR (228 km):

1.M. Vacek (Trek-Segafredo) 4:52:03, 2. P. Bittner (DSM), 3. Vaníček (ČEZ Cyklo Team Tábor), 4. Bárta (Caja Rural Seguros RGA), 5. Neuman (Elkov Kasper), 6. Babor (Caja Rural Seguros RGA) všichni stejný čas.

Muži U23:

1. Mráz (Elkov Kasper), 2. Kadlec (Development Team DSM), 3. Fiala (ČEZ Cykloteam Tábor).

FOTO Jan Brychta