TOI TOI Cup pokračuje čtvrtým podnikem v Jičíně

Cykloklub Jičín připravuje již jubilejní 10. ročník jičínských cyklokrosů, který se již potřetí pojedou v okolí rybníka Šibeňák. A i tento závod seriálu se pojede v sobotu 14. října jako podnik druhé kategorie kalendáře UCI.

V mužské elitním závodě jistě uvidíme napínavé souboje české špičky a totéž samozřejmě platí i v závodě žen. S účastí na startu počítají vítěz z Mladé Boleslavi Michael Boroš (Elkov Kasper), jeho oddílový kolega a první v úvodním podniku v Kolíně Adam Ťoupalík. Neměl by chybět Jakub Říman (DK Bikeshop Racing team) či Polák Marek Konwa (Auto Škoda Mladá Boleslav) a Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor). Mezi ženami je jasnou favoritkou vítězka obou českých závodů Kristýna Zemanová (Brilon Racing team MB). Start žen je ve 13:25 a start elitní kategorie mužů je plánován na 14:30. Pro diváky je připravena tombola a hodnotné ceny.

Trasa je z velké části stejná jako v říjnu 2022, kdy se jelo na velmi svižném povrchu. Tento povrch nahrával kompaktním skupinám, a tak v mnoha kategoriích docházelo na sprinterské souboje na cílové pásce. Tomuto pojetí závodu nahrává i poměrně mírný výškový profil jičínské trati.

Závodníci ani diváci se však nudit rozhodně nebudou. Meandr pod hrází rybníka Šibeňák nabízí sekce podobné bikrosu či prudký krátký sjezd i výjezd.  Dramatické souboje jistě nastanou na velmi prudkém výstupu na jediný val, který se nachází v krásném okolí rybníka. Závodníky jistě donutí sesednout prudké schody, které se běhaly již i loni.

Parkoviště pro závodníky jsou rozděleny do tří míst. Vše je zakresleno v situační mapě. Pořadatelé nedoporučují parkovat na soukromých parkovištích u obchodních domů.

Dále bude zřízeno placené stání na soukromém pozemku prodejny Electro World, kde si můžete na mailu elis.malinska@gmail.com rezervovat stání o výměře cca 60 m2 (8x7m). Toto je v mapce vyobrazeno pod číslem 5 a bude účtováno částkou 500 Kč od pátku do soboty. V případě potřeby je možné rezervovat i poloviční plochu. Přednost mají teamy elitních závodníků i závodnic.

Prezentace bude umožněna již v pátečních odpoledních hodinách (16:00 . 17:30), aby se množství lidí na prezentaci rozmělnilo. Pozor: možnost přihlášení do závodu je do 12. října (2 dny před závodem) do 9:00 hod. Později se nelze k závodu přihlásit.

Pořadí TOI TOI Cupu po dvou závodech:

Muži: 1. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 148, 2. Říman (DK Bikeshop Racing team) 140, 3. Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor) 135.

Ženy: 1. Zemanová 200, 2. Hladíková (obě Brilon Racing) 127, 3. Tvarůžková (Expres CZ-Tufo Kolín) 114.