V Dublinu se představí sedm Čechů

V rychlém sledu nyní pokračuje seriál závodů Světového poháru. Nastávající neděli budou o body do seriálu usilovat krosaři v irském Dublinu a na startu budou i jezdci v českých reprezentačních trikotech. Na britské ostrovy poletí v sobotu ráno sedm našich závodníků.

I tentokrát se představí i mladí závodníci, pojedou i juniorky, junioři, muži U23 a pochopitelně i ženy U23, ty ovšem ve společné kategorii s elitními ženami.

„O trati toho moc nevím, nicméně neměl by to být žádný extrém. Na ostrovech je zatím sucho, a pokud to tak vydrží, tak by to měl být hodně rychlý závod," předpokládá reprezentační trenér Petr Klouček a přidává: „Letíme v sobotu ráno, odpoledne na okruhu budeme trénovat, v neděli závod a v pondělí ráno letíme domů."

V Dublinu bude českých jezdců méně než před týdnem ve francouzském Troyes, ale i celkově pojede v každé kategorii méně krosařů z méně zemí. Ve startovní listině není tentokrát elitní jezdec Michael Boroš, jež zajel v Troyes jeden z nejlepších závodů za poslední roky, který si dává odpočinek.

Z původní osmičky, s níž Klouček počítal, vypadl zraněný Václav Ježek z kategorie U23. „Poranil si v Troyes rameno, ale naštěstí to není nic vážného. Doufám, že tak do deseti dnů opět začne trénovat," pokračoval Klouček, který opět věří, že právě junioři a juniorky spolu s Kristýnou Zemanovou měli být v pořadí výsledkové listiny. „Juniorky jely ve Francii výborně a mohly ještě skončit lépe. Hlavně Amálie Gottwaldová a Kateřina Douděrová," vrátil se k minulému závodu Klouček.

Česká nominace

Junioři: Patrik Lienert, Kryštof Bažant

Muži 23: Matyáš Fiala

Juniorky: Amálie Gottwaldová, Kateřina Douděrová, Daniele Hezinová

Ženy: Kristýna Zemanová

Program SP v Dublinu

9:00 - junioři

10:00 - juniorky

11:20 - ženy U23

11:30 - muži U23

13:10 - ženy elite

14:40 - muži elite

Text Jaroslav Cícha, foto cycling-insights