Velká trojka poprvé na startu v Antverpách

Velký cyklokrosový svátek čekají v sobotu 23. prosince diváci v Antverpách i ti u televizních obrazovek. V devátém dílu seriálu Světového poháru se poprvé v sezoně postaví na start kompletní "velká trojka". Všichni se již těší na první souboj sezony Nizozemce Mathieu van der Poela, Belgičana Wouta van Aerta a Brita Thomase Pidcocka. I startovní pole žen je prakticky kompletní, v něm jsou jasnými favoritkami nizozemské krosařky.


A co čeští jezdci? Mezi světovou elitou se měl představit v Belgii i Zdeněk Štybar, ale nakonec by měl naskočit do cyklokrosového kolotoče až v Gavere 26. prosince. V elitní kategorii tak pojede pouze Michael Boroš. Mezi ženami se představí trio závodnic kategorie U23 Kristýna Zemanová, Kateřina Hladíková, Julia Kopecká. Zemanová poslední závod v Namuru vynechala, když si potřebovala trochu odpočinout a také potrénovat.

Počtvrté je seriálový závod vypsán i pro mládežnické kategorie a toho česká reprezentace využívá hojně. Startovat budou čtyři junioři, stejný počet juniorek a hned šestice jezdců kategorie U23.

Mezi juniory však bude chybět Pavel Šumpík, který je po covidu a zajímavé bude hlavně sledovat jak si povede Kryštof Bažant, který minulý závod zajel skvěle a vybojoval druhé místo. "Očekávám hlavně zlepšení v kategorii U23, kde v Namuru zajel dobře pouze Maximilián Kerl. Jsem zvědav, jak pojede Zemanová, která kvalitně potrénovala," řekl reprezentační kouč Petr Klouček.

V Antverpách by měli nastoupit následující čeští závodníci:

Junioři: Kryštof Bažant, Patrik Lienert, Tomáš Kraus, Matěj Havel.

Juniorky: Kateřina Douděrová, Amálie Gottwaldová, Daniela Hezinová, Hanka Viková.

Muži U23: Matyáš Fiala, Václav Ježek, Patrik Černý, Maximilian Kerl, Jakub Kuba, Pavel Jindřich.

Ženy: Kristýna Zemanová, Kateřina Hladíková, Julia Kopecká.

Muži: Michael Boroš.

Text: Jaroslav Cícha / Foto: UCI